Merhaba,
Ben Klinik Psikolog Hasan Duran, 1986 yılında Giresun’da doğdum ve üniversiteye kadar bu şehirde yaşadım. 2005 yılında Sakarya Üniversitesi Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik bölümüne başladım, 2009 yılında onur derecesiyle mezun olmaya hak kazandım. Psikolojik danışmalık ve psikoterapiye olan ilgim yönümü İstanbul’a çevirmeme vesile oldu ve 8 yıl bu şehirde yaşadım. Bu süreçte öğrenme isteğim ve insana duyduğum merak beni daha profesyonel arayışlara itti. 2013 yılında yolum Psikoterapi Enstitüsü ile kesişti ve Türkiye’nin en kapsamlı psikoterapi eğitimlerinden biri olan Bütüncül Psikoterapi eğitimini 2016 yılında tamamladım.
Bu kapsamlı ve yoğun eğitime insana olan merakımın giderileceği beklentisiyle başlasam da merakımın daha arttığını, kafamda yeni yeni sorularla baş başa kaldığımı fark ettim. İnsanın, önemli olanın cevaplara sahip olmak değil de yeni yeni sorular sorabilmesi olduğunu anlaması pek kolay olmuyor maalesef. Ama bu kah sıkıntılı kah heyecanlı süreç insanın; OLAN (durağan/cevaplanmış) değil de her an OLMAYA, OLUŞMAYA DEVAM EDEN bir varlık olduğunu anlayabilmesinin de yegane şartı sanırım, en azından benim için.
Bu yoğun süreç devam ederken 2014 yılında başladığım Esenyurt Üniversitesi Klinik Psikoloji yüksek lisansını 2016 yılında yüksek onur derecesiyle bitirdim. Kafamdaki insana dair sorular halen devam etse de bunun normal olduğunu anlamaya başlıyorum. Sorulara yanıtlar bulmak ve yenilerini eklemek için; İlişkisel Psikanaliz, Nöropsikoloji, Nöropsikanaliz, Bağlanma Kuramı ve Nesne İlişkileri gibi Psikanalitik kuramlar da bana yoldaşlık ediyorlar. 2017 yılında ise hayatıma Samsun’da devam etmeye karar verdim, çalışmalarımı ise kurucu ortağı olduğum Özne Psikoloji Danışmanlık Merkezinde yüz yüze ve online olarak sürdürmekteyim.
Anlamak, öğrenmek, sorularıma cevaplar bulmak ve yenilerini eklemek için aldığım ve almaya devam ettiğim eğitimler ise şöyledir;
Bütüncül Psikoterapi ‘’Teorik Eğitim’’ (Psikoterapi Enstitüsü/Tahir ÖZAKKAŞ, 2014)
Bütüncül Psikoterapi ‘’Formülasyon Eğitimi’’ (Psikoterapi Enstitüsü/Tahir ÖZAKKAŞ, 2015)
Bütüncül Psikoterapi ‘’Süpervizyon Eğitimi’’ (Psikoterapi Enstitüsü/Tahir ÖZAKKAŞ, 2016)
Psikanalitik Psikoterapi Eğitimi ‘’Nevrozlar’’ (Vamık VOLKAN)
Bütüncül Aile Danışmanlığı Eğitimi (Psikoterapi Enstitüsü, 2021)
Çocuk Değerlendirme Eğitimi (TÜZDER)
Oyun Terapisi Eğitimi (Oyun Terapileri Derneği)
Oyun Terapisi Eğitimi/Yapılandırılmış Oyun ve Sanat Psikoterapisi Eğitimi (Oyun Terapileri Derneği)
Terapötik Kartlar Eğitimi (Yehuda SHCMAN, Shulamit NİV)
EMDR 1. Düzey Eğitimi (Davranış Bilimleri Enstitüsü)
Ezcümle psikoterapi insanı çalışkan, sağlıklı, uyumlu, işlevsel… gibi olumlu dahi olsa sıfatların içine sokmaya, tabiri caizse OLDURMAYA ÇALIŞMAK DEĞİL anbean oluşmaya devam eden bir varlık olduğunun idrakine varmasına yardımcı olan bir YOL ARKADAŞLIĞI ve bu yolda yaşananlara TANIKLIK ETME sürecidir.
İnsan varamaz ama yolun tadını çıkarabilir.
Sağlıcakla kalın.